Tipy na výlety

Babí léto v obytce: 5 míst, které navštívit v září

Babí léto v obytce: 5 míst, které navštívit na podzim

 

Letní vedra opadla, listy pomalu začínají nabírat podzimní barvy, dny se krátí, ale vám se ještě nechce vzdát léta? Vyražte s obytkou na prodloužený víkend, připravili jsme pro vás tipy na pár míst, kterým to sluší v podzimních barvách.  

 

Santa Maddalena, Itálie

 

Italskou vesničku Santa Maddalena, kterou najdete poblíž rakousko-švýcarských hranic, si na první pohled zamilujete. Toto nádherné místo v údolí Dolomit je domovem pouhých 370 obyvatel. Středobodem vesnice je jednoduchý kostelík, kolem kterého se sbíhají domy místních. 

 

Zkrátka s Dolomitami nikdy nešlápnete vedle. V okolí tohoto horského masivu najdete všechny možné typy biotopů od horských luk, skal i jezer. Pro svou krásu byly dokonce zařazeny na seznam světového dědictví UNESCO. Cestovatelé přijíždějící s karavanem či obytkou jsou vítáni v kempech, kterých jsou v oblasti desítky. 

 

 

Barcelona, Španělsko

 

Tato světová metropole je po Paříži vůbec turisticky nejnavštěvovanější. Jakmile ale skončí letní shon, máte ideální příležitost si město užít naplno. Podzim se nese v této katalánské metropoli ve znamení festivalů a jídla. Kromě nejrůznějších food festivalů se koná  48H Open House BCN, v rámci kterého máte možnost nahlédnout do nejzajímavějších budov města - a že jich ve městě, kde řádil architektonický virtuóz Gaudí, najdete opravdu hodně. 

 

Gurmánsky založení cestovatelé nesmí minout tržiště Mercat de Mercats, který je doslova rájem pro všechny vaše smysly: do očí vám hrají pestré barvy čerstvého ovoce a zeleniny, nosem si budete užívat vůni ryb a uzeného masa, zaposloucháte se do vášnivých debat mnoha světových jazyků a oddáte se těm nejlepším chutím, které Barcelona nabízí. 

 

Ve městě samotném bude s karavanem nebo obytkou bude asi těžké pořízení. Doporučujeme se spíše zabydlet v okolních přímořských letoviscích, ze kterých se do Barcelony dá pohodlně dostat vlakem. Koleje navíc většinou vedou podél pobřeží, takže se můžete těšit příjemnou cestu s výhledem na mořské vlny. 

 

 

Hallstatt, Rakousko

 

Jedno z nejhezčích míst, které není od Česka tak daleko, je rakouská vesnička Hallstatt. Čeká vás tradiční malebná rakouská architektura a spousta pěších túr, které vedou jak údolím, tak po okolních horách. Připravte se na desítky vyhlídek, které vám vyrazí dech. 

 



Hallstatt byl pro svůj autentický charakter připsán na seznam světového dědictví UNESCO. Kromě klasického kostelíku se hřbitovem místu dominuje velké jezero, na které můžete vyrazit i lodí. Právě babí léto je zde ideálním časem, kdy si vychutnat túry za příjemného počasí. Celý region je protkán stezkami, které vás zavedou na ta nejkrásnější místa, která region nabízí. V Hallstattu jsou na turisty zvyklí, s karavanem nebo obytkou se můžete přímo ve městě ubytovat v jednom ze dvou kempů, které se nachází jen pár kroků od centra. 



Morava, Česko

 

Září je čas burčáku a prvních ochutnávek letošní sklizně, tak proč vlastně nezůstat doma v Česku a nedat si trochu do nosu? Vinobraní se koná ve většině jihomoravských vesnic - Pálava, Mikulov, Valtice nebo Velké Pavlovice. Oslavy prvního vína jsou mnohdy spojeny také s tradicemi, lidovými tanci a písněmi a někde i kroji. Víno teče proudem a veselí se do rána. 


Kromě vinných radovánek Morava nabízí vyžití ve sportu, túrách i kultuře. S obytkou můžete složit hlavu například v jednom z několika kempů kolem vodní nádrže Nové Mlýny hned vedle Pálavy. 

 

 

Gdaňsk, Polsko

 

Táhne-li vás to spíše na sever, budete nadšení z přístavního města Gdaňsk. Město na pobřeží Baltského moře má hodně co nabídnout. V okolí města se nachází několik kempů. Řada lidí sem na větrné pláže jezdí i kvůli vodním sportům. 

 

Gdaňsk je vůbec jedno z nejstarších polských měst, a tak tu na vás historie dýchá odevšad. Ulice města vás přenesou na začátek druhé světové války a dlouhé kamenné blokové domy do komunistické éry. V Gdaňsku se dokonce nachází největší středověký hrad na světě. Hodně cestovatelů, kteří Gdaňsk navštívili, ho popisují jako ,,hodně muziky za málo peněz”. Nezapomeňte tedy ochutnat něco z místní kuchyně a zdejší pivo. 

 



Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

více informací & nastavení