Užitečné rady na cesty

Co s sebou aneb příslušenství

Jistě nebudete chtít celý čas trávit uvnitř vozu, navíc taková snídaně mnohem lépe chutná venku, stejně jako večeře při západu slunce má nezaměnitelné kouzlo.

Na posezení venku je třeba se vybavit především zastřešením, které vás více či méně ochrání před pálícím sluncem, slabým deštíkem a které odolá i menšímu větru.

Rozhodnout se můžete pro lehkou sluneční střechu, která sice příliš nechrání před deštěm a neodolá velkému větru, ale je snadná na montáž. Řešením může být i předstan, který je kompletní ochranou před sluncem, deštěm i větrem, ale jaksi vás odřízne od přírody a okolí. Nejjednodušší na instalaci je markýza, která bývá často napevno namontovaná na boku karavanu. I ta ale vyžaduje podpěru nožičkami a případné zavětrování.

Pro vyšší komfort posezení a zabránění zanesení špíny do karavanu je dobré dát na zem venkovní podlahu. Jedním z nejlepších řešení jsou kempové koberce o různých tloušťkách.

A samozřejmě nemůžeme zapomenou ani na posezení. Určitě oceníte křesílka s vysokými zády a područkami, kde se pohodlně opřete, a stolek. Vybavit se můžete i skládací komodou, která skvěle poslouží třeba pro kuchyňské a grilovací potřeby.

Posezení bychom měli a zbývá už jen dobrý gril a hurá na dobré jídlo. Gril můžete zvolit plynový, na dřevěné uhlí nebo elektrický. Pozor, v některých zemích můžete použít jen ten elektrický z důvodu rizika vzniku požáru.

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

více informací & nastavení