Tipy na výlety

Gdaňsk

Město Gdaňsk (německy Danzig) je jedním z nejkrásnějších měst současného Polska. Na jeho návštěvu byste si měli vyhradit několik dní, abyste si užili nejen města samotného, ale i dalších zajímavých cílů. Milovníci vojenské historie jistě nevynechají návštěvu památného místa na Westerplatte, kde padly první výstřely druhé světové války.  Obejít všechny památky na německou i polskou historii města zabere také svůj čas.  Zajímavá je i možnost vyjížďky lodí nejen po námořním přístavu, ale i na nedaleký poloostrov Hel.

Kempovat se v Gdaňsku dá přímo u pláže, oblíbený je Camping Stogi Nr. 218, na ulici Wydmy 9.  Příjemný kemp s milou obsluhou, dobrou restaurací i rychlým občerstvení, pár desítek metrů od písečné pláže a v dosahu tramvaje č.9, která vás pohodlně doveze do centra města - co více si přát ...

Foto: Roman Váňa

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

více informací & nastavení